Make your own free website on Tripod.com


Om jag vill börja spela Broomball då?

 

Eftersom Broomball är en issport som kan utövas av i stort sett alla med någolunda god fysik är det en idealisk bredsport. De färdigheter som spelet prioriterar är spelsinne, bollkänsla, kyla och taktiskt tänkande. Kombinerar man sedan detta med bra kondition och vanlig "jävlaranamma" har man fått en idealisk broomball-spelare.
Snabbhet och explosivitet är givetvis bra egenskaper men inte lika nödvändiga som i t.ex. mjuksporten innebandy.
Detta betyder att även spelare som med åren börjat "tappa lite i steget" här med sin rutin har möjlighet att bidra med de egenskaper som erfarenheten föder.
Ett lag bestående av några kvicka, tekniska ungtuppar kombinerat med rutinerade rävar är idealiskt.

Då vi i Götheborg 99ers arbetar mycket aktivt för att sprida sporten i Göteborgs- regionen, är vi mycket intresserade av alla nya spelare, såväl tjejer som killar. Självklart är tidigare erfarenhet inget krav.
I staterna är dam- och mixlag vanliga men Sverige har fram till nu saknat tjejer för representation i dessa VM-klasser. Detta om något är väl en bra morot för intresserade? Nästa VM kan vara ett fullt möjligt mål.
Även i svenska herrlandslaget finns möjlighet för nya, hungriga talanger att slå sig in.

För er som är frestade av att börja spela eller kanske starta en egen klubb, är det en bra början att kontakta oss för ytterligare information.
Hos oss kan ni komma ner och testa utrustning och känna på spelet utan några som helst krav från vår sida. Vi hjälper även till med råd och materialanskaffning om ni vill starta en egen förening eller kanske bredda verksamheten i er nuvarande. Kanske kan vi till och med ha gemensamma träningar?

Så är du intresserad av att börja lira Broomball skall du inte tveka att kontakta oss. Roligare sysselsättning på is med kläderna på, är svårt att hitta.
Dessutom till en bråkdel av kostnaden för t.ex ishockey.
Vill du kontakta 99ers kan du maila här eller ringa någon av oss.

Jörgen Kjellberg 0709 - 42 50 00
Michael Assarsson 0707 - 29 70 76
Stefan Svensson 031 - 707 11 24
Olof Szersenski 0709 - 52 52 07


Götheborg 99ers Broomball Club
Att. Michael Assarsson Toleredsgatan 28 A 417 27 GÖTEBORG
Hemtel: 031 - 23 36 72 Mobil: 0707 - 29 70 76
Postgiro: 439 26 25-2 E-post: jorgen.kjellberg@blg.se